Katarina Predojević

Liječnici su joj rekli da možda nikada neće moći roditi, a onda je u samo dva mjeseca ostala trudna. Jedna supstanca je bila ključna!

Katarina Predojević još je kao tinejdžerka dobila dijagnozu policističnih jajnika i tako ušla u statistiku između 10 i 20 posto žena reproduktivne dobi koje pogađa ovaj sindrom koji ima niz posljedica – od akni, masne kože i kose, gojaznosti, anksioznosti i poremećaja raspoloženja do neredovitog menstrualnog ciklusa ili potpunog izostanka menstruacija zbog čega je jedan od najvažnijih uzroka neplodnosti.

‘Oduvijek sam imala neredovne cikluse i već u 16 godini susrela sam se s dijagnozom policističnih jajnika. Iako sam bila jako mlada već tada mi je bilo teško čuti od eminentnih ginekologa i endokrinologa da je pitanje hoću li moći ikada ostati u drugom stanju. To je psihološki jako teško', priča Katarina Predojević kojoj se osobna dijagnoza kasnije poklopila i s obrazovanjem te karijerom.

Godinama je kao tinejdžerka uzimala oralne kontraceptive koji su uobičajena terapija za PCOS sindrom i često jedini način da žena ima redovit ciklus. Na trećoj godini Farmaceutskog fakulteta u Beogradu na farmakologiji doznaje da dugotrajna upotreba kontraceptiva može biti štetna i dovesti do brojnih posljedica te nakon 6 godina prestaje uzimati kontraceptive.

 

Revolucionarno predstavljanje mio-inozitola

 'Poslije nekoliko mjeseci uradila sam biohemijske analize i imala potpunu amenoreju odnosno izostanak ciklusa, a uz to javio mi se i veliki problem s pojavom akni i masnom kožom iako sam do tada imala potpuno čisto lice. Sve je to jako velik psihološki problem pa sam se nakon 9 mjeseci stanke ponovo s 22 godine vratila na kontraceptive koje sam zatim ponovo uzimala godinama. Prolaze vam godine i vrijeme, a želja za trudnoćom bila je sve izraženija. I događa se to da 2017. kreće ekspanzija i revolucionarno predstavljanje mio-inozitola kao suspstance koja je potpuno prirodna i na prirodan način bez ikakvih negativnih efekata pomaže ženama da riješe sindrom PCOS-a ili metaboličke simptome kod žena koje žele ostati u drugom stanju' priča Katarina Predojević, koja je u međuvremenu i diplomirala te je kao mr. pharm. spec. trenutno na poziciji voditelja ključnih kupaca u JGL-u.

Katarina Predojević
Katarina Predojević
Katarina je po drugi put prestala s uzimanjem kontraceptiva te je nakon samo 2 mjeseca uzimanja mio-inozitola ostala trudna. Među dodacima ishrani koji u svom sastavu imaju upravo mio-inozitol je Folinova koja pomaže otklanjanju poremećaja vezanih uz sindrom policističnih jajnika. Riječ je o dodatku ishrani jedinstvenog sastava s mio-inozitolom, folatom, cinkom, selenom, vitaminima C, E, B6, B12 i D3.

'To je nevjerovatna priča jer kako sam bila navikla da imam neredovite cikluse dva meseca uopće nisam znala da sam trudna. Imala sam zakazan pregled kod endokrinologa i taj dan sam uradila test za trudnoću jer je to trebalo napraviti za pregled. Saznajem da sam trudna!' To je problem koji je trajao preko 10 godina i ja sam zaista zahvaljujući mio-inozitolu ostala u drugom stanju. To je sigurno jer sam nakon prvog prekida imala amenoreju i nakon drugog prekida je očito uzimanje mio-inozitola pomoglo mog ostanku u drugom stanju', priča nam Katarina Predojević koja je sretno rodila curicu s 27 godina.

 

Pravo malo čudo!

 Za vrijeme trudnoće na katedri na farmecutski marketing čak je odradila i specijalistički rad na temu stavova ginekologa o izboru dijetetskih suplemenata u planiranju porodice i trudnoći. Provela je istraživanje koje je obuhvatilo velik uzorak od 165 trudnica i 85 ginekologa o dijetetskim suplementima na bazi inozitola. Obranila je specijalistički rad kad joj je kćer imala 5 mjeseci s najvećom ocjenom.

'Eminentni ginekolozi su mi govorili da je pitanje hoću li moći da zatrudnim. Žene koje nemaju menstruaciju ne mogu ostati u drugom stanju, ali pretpostavljam da je mio-inozitol uspio izazvati pozitivnu revoluciju u mom organizmu i da se desi čudo jer za mene je to stvarno čudo', ispričala je Katarina Predojević. 

Kako bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Zaštiti privatnosti i osobnih podataka

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.